Afslanken:
Heb je overgewicht en wil je daar komend jaar aan werken? Wij helpen je graag om gewicht te verliezen met praktische tips, smakelijke recepten etc. Op welke manier dit gebeurd is zeer verschillend van persoon tot persoon. Wij werken o.a. met de maaltijdvervangers van Prodimed en Biamed. Prodimed is een proteine dieet en zeer geschikt om op korte termijn veel gewicht wil verliezen. Hiermee kunt u in een maand 6-10 kilo afvallen. Het dieet bestaat uit 5 fasen waarbij u uiteindelijk begeleid wordt naar een gezond eetpatroon wat u op lange termijn kunt volhouden. U komt in het begin wekelijks op consult.
Met Biamed valt u circa 1 kilo per week af en leert u hoe u gezond eet. U komt om de 2 weken op consult voor evaluatie. Er wordt dan een zogenaamde BIA- meting gedaan. hierbij wordt de vetmassa, spiermassa en vochthuishouding gemeten.
Beide dieten zijn medisch verantwoord en ook geschikt voor mensen met diabetes mellitus type 2. Wij hebben hier al zeer veel ervaring mee in de praktijk. Wij raden altijd aan om afslanken te combineren met voldoende lichaamsbeweging. U valt gemakkelijker af en blijft na het volgen van het dieet beter op uw nieuwe gewicht. Belangrijk is vooral de fase nadat u uw doelgewicht heeft bereikt. Wij geven u een beweegadvies voor optimaal resultaat. Dat kan zijn dat u zelfstandig bijvoorbeeld start met wandelen of fietsen. Voor een advies op maat kunt u terecht bij Bewegingscentrum Reset in Burgum, of bij uw eigen bekende Fysiotherapeut in de buurt.