Hallo! Ik ben Anita

Gediplomeerd Diëtist

Ik heb 30 jaar ervaring als regulier diëtist waarvan de laatste acht jaar ook als orthomoleculair diëtist. Ik heb daarvoor de opleiding Orthomoleculaire Voeding- en therapie gevolgd. Hierdoor heb ik veel meer kennis en inzicht gekregen over voeding en gezondheid en hoe je voeding en suppletie kan inzetten om de gezondheid te verbeteren.

Ik ben hierdoor naast regulier diëtist ook natuurdiëtist en orthomoleculair therapeut. Ik help mensen met buikklachten, hormonale klachten, ondergewicht, overgewicht, voedselintoleranties, diabetes (ook bij zwangerschap). Preventie vind ik erg belangrijk.

Ik heb me verdiept in orthomoleculaire voeding omdat ik zelf veel last van prikkelbare darmen had en later kwamen daar ook nog darmontstekingen bij.  Alles wat ik leerde in de opleiding ging ik uit nieuwsgierigheid toepassen en merkte snel dat ik me daarbij veel beter voelde en heb bijna nooit klachten meer. Ik wil graag anderen hierbij ook helpen.

 

Wat bied ik

 

Hulp bij afbouwen medicatie

Door een gezonde leefstijl ,indien nodig aangevuld met supplementen, lukt het veel mensen om de medicatie af te bouwen en sommige mensen lukt het helemaal te stoppen (in overleg met de arts).

Avallen en aankomen

Afvallen maar ook aankomen kan heel lastig zijn. Heb je al van alles geprobeerd maar lukt het je niet alleen? Ik ga samen met jou kijken wat er dan wel bij jou past. Soms doe ik ook aanvullend bloedonderzoek. Ik probeer dit met gezonde voeding te bereiken. Lukt dit niet dan adviseer ik dieetvoeding om je doel te bereiken.

Darmklachten

Ik help je om er achter te komen wat de oorzaak van je klachten is en welke voeding het beste bij je past. Zo kan een opgeblazen gevoel, zuurbranden, diarree, gasvorming en wisselende stoelgang sterk verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.  

Hormonale klachten

Alle hormonen werken op elkaar in. Als er 1 uit balans is dan haalt dat de overige ook uit balans. Waar begin je met herstellen? Dit doe ik met mbv testen. Herstellen doen we met voeding,  stress verminderen, spijsvertering verbeteren, lever en darm reinigen en vermijden van hormoon verstorende stoffen.

Ontlastingsonderzoek

Een basis screening van de ontlasting geeft informatie over de gezondheid en het functioneren van het maagdarmkanaal.  Bij chronische klachten, maag en darmklachten, huidklachten, hormonale klachten geeft de basisscreening darm aan of deze veroorzaakt worden door een virulent (ziekmakend) darmbioom, ontstekingen, verteringsproblemen, een verzwakt immuunsysteem, een voedselallergie of intoleranties of parasieten besmetting.

Voedingsintolerantie en allergie onderzoek

Het vermoeden bestaat dat meer dan 45% van de mensen overgevoelig reageert op bepaalde voedingsmiddelen die men eet. Dit kan een enorme inpact op de kwaliteit van leven hebben. Meest voorkomende klachten zijn buikklachten, luchtwegklachten en huiduitslag. Maar wist je dat overgewicht, acne, opvliegers, hartkloppingen en gewrichtspijn hier ook mee te maken kan hebben?

Telefoon

06 15 236 239

Email

info@voedingsadviesbureau.info

Postadres

De Skries 24, 9254 CX Hurdegaryp