Informatie
De Diëtist
De diëtist is bevoegd om samen met u een voedings- of dieetvoorschrift op te stellen. Er wordt altijd rekening gehouden met uw persoonlijke situatie, uw wensen en uw budget. Natuurlijk is er ruimte voor variatie en uw persoonlijke voorkeur. Het voeren van de titel diëtist is beschermd. Om de titel diëtist te mogen voeren moet men de 4 jarige HBO opleiding Voeding en Diëtetiek met succes hebben afgerond.
Door de wet BIG is de beroepsbeoefening van de diëtist niet meer beschermd. Iedereen mag behandelingen op gebied van voeding en dietetiek en dus dieetadviezen geven. De ‘titel’ dietist is wel beschermd. Iedereen die de titel voert moet afgestudeerd zijn aan een HBO opleiding voor Voeding en Dietetiek. Er zijn echter mensen die een schriftelijke cursus tot gewichtsconsulent van een half jaar hebben gevolgd en zich uitgeven voor diëtist. Hiervoor zijn zij niet opgeleid. Wilt u zeker weten of iemand diëtist is dan kunt u contact opnemen met de beroepsverenigingen DCN of NVD. De dietst is vrij toegankelijk, hierdoor is verwijzing door een arts niet nodig. Maar er zijn echter verzekeraars die een verwijsbrief wel verplicht stellen. Raadpleeg uw polisvoorwaarden.
Echte gezondheidswinst bereikt men pas door kritisch naar het eigen eet- en leefpatroon te kijken en structurele veranderingen aan te brengen. Diëtisten zijn opgeleid om mensen hierin te begeleiden en wetenschappelijke richtlijnen te vertalen in praktische adviezen. Een diëtist heeft kennis van gedrag rondom voeding en kan de cliënt motiveren bij het volgen van het dieet.
Omdat de overheid een deskundige behandeling belangrijk vindt, is dieetadvisering opgenomen in de basisverzekering en wordt dit vergoed. Je bent pas werkelijk gezond met voeding bezig als de drie functies van voeding – lichamelijk, geestelijk, sociaal – in balans zijn. Sommige mensen hebben deze balans van nature. Veel mensen hebben hulp nodig om zichzelf in balans te krijgen.
Het is tijd voor een nieuwe start!
Verbeter je gezondheid!
• afspraak binnen een week
• persoonlijke aandacht
• avondspreekuur
• ik ga uit van jou wensen en behoeften
• ik neem de tijd voor de consulten
• wekelijkse consulten mogelijk
• huisbezoek mogelijk
• samenwerking met andere zorgverleners
De diëtist is de voedingsspecialist bij uitstek. Ik geef je meer inzicht in je eetgewoonten en ben je leefstijlcoach bij het veranderen hiervan.
Om je een goed advies te geven vul je voor het intakegesprek een uitgebreide vragenlijst in over je klachten, medicatie, supplementen, bloedonderzoek, eetdagboek etc. Je verwachtingen en de doelen waaraan je wilt werken zijn mijn uitgangspunt. Tijdens het intakegesprek bespreken we of het zinvol is om aanvullend bloedonderzoek of ontlastingsonderzoek te doen. Het intakegesprek duurt ca 60-90 minuten en een vervolgconsult 30-60 minuten.
Je kunt voor heel veel verschillende vragen een afspraak met me maken. Ik onderscheid me van collega’s omdat ik me gespecialiseerd heb in orthomoleculaire voeding en therapie, natuurgeneeskunde en heb een holistisch werkwijze. Ik heb me gespecialiseerd in darmtherapie en aromatherapie.
Ik werk veel met de voedingspiramide (gevarieerde, pure, onbewerkte en liefst biologische voeding) en vanuit de principes van oervoeding (ook wel paleo genoemd) en heb veel ervaring met het koolhydraatarme en ketogene dieet en intermitted fasting.
Een gezonde voeding die zoveel mogelijk puur, onbewerkt, suikervrij, en indien nodig ook glutenvrij en koezuivelvrij is, levert vaak veel gezondheidsvoordelen op. Het geeft o.a. goede resultaten bij gewichtsverlies, verhoogde bloeddruk, verhoogd cholesterol, darmproblemen, hormonale klachten en brein gerelateerde klachten zoals depressie, slaapproblemen, angsten etc.
In overleg met je doe ik tijdens de intake de EMB bloedtest omdat deze een goed beeld geeft wat er uit balans is en is een helpt om de richting van de voedingstherapie te bepalen en waar nodig met ondersteuning met supplementen. Ik doe ook andere onderzoeken zoals bloeddrukmeting, lichaams samenstelling meten, ontlastingsonderzoek. Ook kan ik andere onderzoeken doen zoals ontlastingsonderzoekom een goed beeld van je gezondheid te krijgen.
Je kunt ook bij me terecht voor voedingsadviezen tijdens zwangerschap(swens), bij borstvoeding, sport, diabetes, longproblemen, gewichtsproblemen, maag-darmklachten.
Handige recepten
Beweging
We weten allemaal wel dat beweging nodig is om gezond te blijven. De Nederlandse norm voor beweging is 30 minuten voor een volwassene per dag, bij diabetes en als je wil afvallen is 60-90 minuten aan te raden. Probeer dit tijdens je werkdagen en als je vrij bent in te plannen. En zorg een paar keer per week voor intensieve beweging waarbij je het flink warm krijgt en gaat zweten. Mag in de sportschool maar kan ook in en rond het huis denk aan de haag met de heggenschaar knippen en dus niet met zo’n electrisch geval.
Mijn Voeding Blog
Geen Resultaten Gevonden
De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.
Telefoon
06 15 236 239
info@voedingsadviesbureau.info
Postadres
De Skries 24, 9254 CX Hurdegaryp